Senaste året på Rostorp

Här hittar du kommande och historiska händelser på Rostorp.

Nedan visas senaste året men vill du gå ännu längre tillbaka är det bara att välja ett år i menyn ovan...


Har hänt lördag 25 augusti 2018

Plocka fram dina bouletalanger, snapsvisor och dansskor! Den 25:e augusti är det dags för Rostorpsdagen med den årliga kräftskivan!

Läs mer »
Har hänt onsdag 22 augusti 2018

På onsdag kommer E.ON på besök och berättar om hur man gör för att för att få en offert på solceller. Mötet kommer att vara på Kirsebergs Fritids- och Kulturhus.

Läs mer »
Har hänt söndag 20 maj 2018

Anmäl till Jenny enligt nedan om du vill sälja!

Den 20 maj är det äntligen dags för vårens efterlängtade garage- och tomtloppis! Då höstens koncept blev succé kör vi nu en repris med samma väder och minst lika mycket besökare. Tillvägagångssättet är enkelt - ni anmäler er (anmälan gör att ni blir markerade på loppiskartan över Rostorp vilket ökar era chanser att få köpsugna besökare), senast den 16 maj, genom att maila till Jenny: moodyjen@gmail.com med adressen ni bor på. Sedan säljer ni era prylar på utsatt tid och datum vid er tomtgräns. Ni som har tomt som gränsar till två gator - hojta vilken sida ni vill stå på så markerar vi det på den karta som kommer upp i samband med marknadsföringen!

Har hänt torsdag 17 maj 2018

Bakgrund
Två pilotfastigheter (Värnanäsgatan 9 och Kronetorpsgatan 11) har valts
ut för förprojektering och ett antals solcellsleverantörer har via bilder
illustrerat sina egna förslag på dessa (olika vinklar o alternativ). 23-24/4
besökte de Rostorp. Den 9/5 träffade vi Stadsbyggnadskontoret och
Malmö museum och diskuterade förutsättningarna för bygglov.

Medlemsmöte
Nu den 17/5 har vi ett medlemsmöte på Kirsebergs fritids- och kulturhus,
Kirsebergsalen kl. 19:00.
- Vi går igenom hur solceller får placeras och se ut (resultat från dialogen
9/5)
- Vi tar beslut om hur vi utvärderar/väljer ut solcellsleverantör vid
upphandling presenteras, d.v.s. vilka kriterier som ska vara
utslagsgivande.
- Genomgång av hur processen/tidsplanen ser ut framöver för upphandling
och genomförande

Har hänt söndag 13 maj 2018

Söndag d. 13e maj kan du byta dig till nya plantor till trädgård o hem. Ta med dina sticklingar och plantor och få andra med hem. Vi ses kl. 14 på Rostorpsplanen. Eventet är självorganiserat.

Har hänt söndag 8 april 2018

Ett år går snabbt! Snart är det dags igen att göra Rostorp vårvackert. Den 22e april kl. 10.00–12.00 städar vi Rostorp tillsammans! Samling på Kronetorpsgatan 12. Efter städningen ses vi i Runes trädgård för fika och samkväm. Välkomna!

Har hänt söndag 11 mars 2018

OBS! Nytt datum!

Välkomna till årsmöte Söndag den 11 mars kl. 15.00 i Ringstasalen på Kirsebergs kulturhus. Vad som bör beaktas är att motioner till årsmötet ska, enligt stadgarna, vara styrelsen tillhanda senast den 2:e februari så att vi har tid att förbereda dem inför årsmötet.

Har hänt söndag 31 december 2017

Det är dags att säga adjö till 2017 och god dag till 2018 på Rostorp.

Vi har haft många tillfällen att träffas och vi har traditionen trogen firat midsommar och Rostorpsdagen på Rostorpsplanen och städat området tillsammans. Vi har också plundrat granen, bytt växter och frön och arrangerat tomtloppis. Och så har vi firat 95-års jubileum i bästa 20-tals stil! Nyårsafton den 31 december skålar vi ut det gamla året och in det nya på Rostorpsgången kl.11.30–12.30. Föreningen bjuder på grillad korv, alkoholfria bubblor och annat gott. Kläder efter väder!