Rostorpsdagen 2022

lördag den 27 augusti 2022

Rostorpsdagen är tillbaka i fullt format och det är även traditionen med gemensam kräftskiva. Men dagen innehåller fler händelser: Barnens dag på Rostorp hålls samma dag, med tävling och aktivitet för de yngre rostorparna. Jubileumsboken "Hundra år med Rostorps trädgårdar" presenteras. Och för de vuxnare medlemmarna är bouletävlingen givetvis ett måste!

Programmet är följande:

10:00 - Den traditionella bouletävlingen!
Alla kan vara med och bouleklot finns att låna, men deltagare måste anmäla sig i förväg. Se särskild event här i vår FB-grupp. Anmälan kan göras i eventet på facebook eller direkt till Patrik Danielsson på padanswe@gmail.com. 

11:00 Barnens dag med firande för barnen att Rostorp fyller 100 år.
Det bjuds på skattjakt i området, priser och popcorn. Anmälan görs till Tove, toveaxelsson79@gmail.com

17:00 Boulefinal!
De två bästa spelarna från seriespelet tidigare på dagen gör upp om vem som får gå hem med det prestigefyllda vandringspriset. Kom och heja på din favorit!

17:30 ca Bokpremiär och skål! 
Gruppen som har arbetat med jubileumsboken "Hundra år med Rostorps trädgårdar" presenterar sin bok och berättar om projektet. Vi skålar tillsammans för boken och sedan finns möjlighet att köpa boken. Föreningen bekostar ett exemplar per hushåll till medlemmar! Dessa går att kvittera ut på plats för dem som vill, annars delas de ut till återstående medlemmar vid senare tillfälle.

18:00 Kräftskivan startar!
(OBS! Anmälan och deltagaravgift. Se nedan.)
Den efterlängtade kräftskivan i dess större format är tillbaka. Tag med eget bord, stolar, kräftor och annat du vill äta samt dryck, så har vi en trevlig kräftskiva tillsammans. Musik, quiz och Föreningen bjuder på sötsaker och kakor efter kräftorna, så passa på att ta med kaffe eller te om du vill. Musiken tystnar och ljuset släcks kl 24.
Avgift 100:- per vuxen deltagare över 18 år. Anmälan sker genom att swisha till föreningens nummer 123 146 5640, märk betalningen "Kräftskiva" och antal deltagare. 

Bord och stolar till kräftskivan sätter du in i tältet under dagen och senast kl 16. Tänk på att det sker boulespel på grusgångarna och att barnaktiviteter pågår på planen så undvik att frakta dit bord och stolar med bil.

Hjälp behövs från alla medlemmar!

För att kunna arrangera denna sommarens höjdpunkt så behövs hjälp från många medlemmar! Vi behöver dig som kan räcka en hand för att hålla i en tältpinne, dra i ett snöre, skaka på en popcornmaskin eller något annat. Hör av dig till info@rostorp.se och säg hej!

Vi behöver särskild hjälp för att resa tälten på fredagskvällen och ta ner dem på söndagsförmiddagen. Kl 18 på fredag 26/8 samlas vi på Rostorpsplanen för att hjälpas åt att resa tälten. Kl 11 på söndag 28/8 samlar vi för att ta ned och packa tälten.