Nyheter


Nyhet måndag 18 december 2023

Nu börjar det bli dags att betala in medlemsavgiften för 2024.

Läs mer »
Nyhet söndag 17 september 2023

Årets tema i föreningen är Husen på Rostorp. Det är inspirerat av att de första husen stod klara för hundra år sedan, år 1923. Styrelsen försöker därför att anordna träffar på just det temat, med ämnen som rör våra hus, tomter och trädgårdar.

Läs mer »
Nyhet tisdag 11 april 2023

Årsmöte i föreningen hölls 19 mars. På årsmötet skedde val till styrelseposter och diskuterades diskuterades frågor som trafiksäkerhet och parkering samt inbrottsskydd.

Läs mer »
Nyhet måndag 21 november 2022

Den 18 november var det exakt 100 år sedan föreningen bildades och dagen efter, den 19 november, hölls jubileumsfesten på Lokstallarna.

Läs mer »
Nyhet söndag 6 november 2022

Under november månad kommer en fotoutställning om Rostorp att visas på Kirsebergsbiblioteket.

Läs mer »
Nyhet måndag 31 oktober 2022

För höja stämningen och att få gatorna i vårt
område att kännas lite tryggare för både boende och besökare så ordnar
föreningen, som en del av grannsamverkan, vandringar söndag till söndag
under höstlovsveckan (v44). Vi välkomnar alla att medverka, och ju fler vi är
desto trevligare! Kontakta Heléne Karlsson om du har frågor eller vill vara med.
Se också det event som är upplagt i vår Facebookgrupp för mer information.

Läs mer »
Nyhet lördag 24 september 2022

Utdelningen av jubileumsboken "Hundra år med Rostorps trädgårdar" till medlemmarna är i gång. Boken delas då ut till alla betalande medlemmar som inte redan har hämtat ut den på Rostorpsdagen. Medlemmar ur föreningens styrelse går gata för gata och knackar på för att överräcka boken. Om ingen är hemma återkommer vi en annan dag. Om ingen är hemma vid det andra tillfället så lägger vi boken i bredlådan.

Nyhet lördag 10 september 2022

Jubileumsboken "Hundra år med Rostorps trädgårdar" släpptes i en festlig ceremoni på Rostorpsdagen 27 september. Alla medlemmar i föreningen kommer att få ett exemplar av boken.

Läs mer »
Nyhet torsdag 25 augusti 2022

Lördag 27 augusti är det äntligen dags för en riktig Rostorpsdag igen! I år är den extra späckad med innehåll.

Läs mer »
Nyhet tisdag 25 januari 2022

Jubileumsåret 2022 är här och det kommer vara ett år fyllt av roliga händelser och aktiviteter.

Läs mer »
Nyhet tisdag 2 november 2021

Rostorp fyller hundra år! Hur vill du uppmärksamma det?

Föreningen Rostorps Egna Hem grundades den 22 november 1922 och i år fyller vår förening hundra år.

Under jubileumsåret vill vi därför gärna höra av dig som har idéer och vill arrangera någon aktivitet, eller bara vill hjälpa till med firandet!

 

Läs mer »
Nyhet tisdag 5 oktober 2021

Under våren har styrelsen haft kontakt med Fastighets- och Gatukontoret vid Malmö stad samt Polisen, för att ta upp synpunkter om trafiksituationen i Rostorp. Vi har delat de synpunkter som vi samlade in från medlemmarna under våren och försommaren och diskuterat kring dem. Både staden och Polisen kommer att vidta åtgärder och i kombination med de saker vi kan göra själva som boende här har det goda förutsättningar att leda till en långsiktigt trygg trafikmiljö.

 

Läs mer »
Nyhet lördag 4 september 2021

Det blir Rostorpsdag i år! Myndigheternas rekommendationer och restriktioner har gjort att planeringsförutsättningarna har varit lite oklara men nu finns programmet upplagt i kalendern. Läs mer där!

Nyhet fredag 26 februari 2021

Den 18 november i år firar vi 99 år som förening.
Nästa år ställer vi till med fest!

Läs mer »
Nyhet torsdag 31 december 2020
Nyhet måndag 28 december 2020

God fortsättning!


Läs mer »
Nyhet tisdag 31 mars 2020

Den planerade städagen i April 2020 är framflyttad på grund av Corona. Styrelsen återkommer med nytt datum.

Nyhet måndag 4 november 2019

Inför Rostorps stundande 100-årsjubileum är vi en grupp som håller på att skapa en jubileumsskrift om Rostorps trädgårdar. Vi är några boenden i området som tillsammans med forskare och studenter på Alnarp samlar in, kartlägger och forskar kring Rostorps Egna Hems trädgårdar och dess utveckling över tid. Arbetet sker i föreningens namn.

Som en del i detta arbete så skickar vi ut denna enkät för att vi är intresserade av hur ni använder er trädgård och vad ni har för något i den. Enkäten är runt 50 frågor och tar ca. 20 minuter att fylla i - och det görs tillsammans i hushållet (även barn ska vara med och svara i några av frågorna mot slutet).

Svaren kommer hanteras anonymt men vi frågar efter adress för att kunna skicka ut riktade påminnelser till de som inte svarat. Inskickade enkäter kommer att sparas så genom att svara på enkäten godkänner ni indirekt detta (enligt GDPR). Vi är mycket tacksamma för alla som tar sig tid att svara på denna enkät!

Enkäten finner ni här.

Läs mer »
Nyhet fredag 21 juni 2019

Traditionsenligt midsommarfirande på Rostorp.

Nyhet lördag 1 juni 2019

Boka in den 31 augusti i kalender!

Då blir det kräftskiva och grannsämja <3

Nyhet fredag 24 augusti 2018

Vi på VA SYD vill gärna samarbeta med er för att tillsammans motverka källaröversvämningar i samband med kraftiga regn. Skyfall och översvämningar tillhör framtidens stora utmaningar som vi behöver hitta lösningar på. Vi vet att vi inte kan lösa problemen med bara ingenjörskonst och större ledningar. För att göra plats för vattnet behöver vi arbeta tillsammans – VA SYD, Malmö stad och alla som bor och verkar i staden. Där spelar ni en viktig roll.

Läs mer »