Detta hände 2013 och tidigare på Rostorp


Har hänt onsdag 29 december 2010
Har hänt onsdag 31 december 2008

Ett 50-tal Rostorpsbor hälsade varandra Ett GOTT NYTT ÅR redan kl 1200 på nyårsafton till ackompanjemang av smällande champagnekorkar och svängig musik. Stämningen blev hög i tältet, och de som missade tillställningen (OBS ej kl 2400) får en chans igen nästa nyår!

Har hänt fredag 1 augusti 2008

Blev en blöt men mycket trevlig historia. I tälten var det torrt och 95 glada vuxna och barn, åt och drack, sjöng och dansade.

Stort tack till Jogi och Patrik för att ni ordnade till musiken och till alla er som hjälpte med uppsättning och nedtagning av tälten och andra göromål. Och vår kocks, Tomas, såser satte pricken över i:et!

Vinnande bild från Kräftskivan!
Fotograf Patrick Danielsson, Åkerögatan 24
Grattis!

Läs mer »
Har hänt tisdag 1 juli 2008

Rostorps första mästerskapstävling i Boule är nu avgjord. Vinnare blev Jogi Karpinski, Åkerögatan 26 (till höger i bild), som vann "det Gyllene klotet, vår nya vandringspris.

Stort Grattis till Jogi, som slog Leif Svensson i finalen med 13-6. Tack till alla andra deltagare (17 st) och åskådare. Vi hoppas det blir ännu fler nästa år!

Har hänt torsdag 1 maj 2008

Samlade i år 18 vuxna och lika många barn. Stort tack till alla ni som ställde upp och städade fint i vårt Rostorp!

STORT tack även till Rune och Ann-Britt som upplät sitt hem till det efterföljande kaffe-och kakkalaset. Det blev också vinster till alla, stora som små, i det efterföljande lotteriet.

Har hänt tisdag 1 januari 2008

Äntligen blev den av!

20 vuxna och 10 barn i olika åldrar gungade ut på böljan blå.

Först togs en tur runt under Bron och sedan gick färden ut till fiskevattnen. Det nappade väl inte så våldsamt mycket denna fina dag, men vad gjorde det när man kunde njuta av att sitta på däck i solens sken.

Lite fisk blev det i alla fall. Stort GRATTIS till Alice Brettmar och Tobias (Widén?) som fick dela förstapriset för största fisk; de fick var sin torsk på 2,1 kilo!!!

Läs mer »
Har hänt lördag 26 augusti 2006

44 vuxna och 30 barn samlades en något fuktig augustikväll på Rostorpsplan för att lära sig om grillning och goda grilltillbehör och sedan äta gott och umgås. Barnen roades med skattjakt och "vattenlekar".

Vi har övertalat Tomas, vår kock, att släppa de härliga recepten på tillbehören!

Läs mer »
Har hänt lördag 8 april 2006

I år deltog 20 vuxna och 23 barn, vilket var rekord!

Eftersom det blev en sådan succé kommer "städlottteriet" att utökas med ännu fler vinster 2007 och naturligtvis fortsätter vi med den trevliga fikastunden efter väl utfört värv.

Har hänt söndag 1 januari 2006

På mötet deltog ca 66 st medlemmar, lite fler än år 2005.

Man diskuterade särskilt trafikproblemen/busstrafiken på Ö.Fäladsgatan. Detta har resulterat i att styrelsen har tagit kontakt med gatukontoret i frågan och ett möte var planerat till i somras, men har skjutits upp till den 29 september. Till det mötet kommer förutom ordförande Helene Karlsson också två av föreningens medlemmar att deltaga, Lotta Söderberg och Anders Åkesson, och dessutom rektorn på Backaskolan.

Liselott Lindblad avtackades som klubbmästare efter många år i styrelsen och därefter minglades det och åts läckra tapas som områdets egna kock, Tomas Gustavsson, tillagat.

Har hänt söndag 1 januari 2006

25 medlemmar åkte med på vår utflykt till Köpenhamn. Efter en intressant guidad rundtur i Christiania åts det en riktig dansk "frukost" på segelklubben Lynettens restaurang.

Eftersom Statens Museum for Kunst tyvärr var stängd för ombyggnad, så blev det istället ett besök i den Hirschsprungska samlingen under ledning av konstnären och Rostorpsbon Leif Svensson. Valde man bort konsten kunde man istället njuta av Palmhuset och övriga växter i Botanisk have.