Årsberättelse 2013

Rostorp Egna Hem

Verksamhetsberättelse 2013 

Styrelse: ordförande Ninni Hyleborg, vice ordförande Kent Skoog, kassör Jon Joines, sekreterare Eva Gustavsson, ledamot Martin Nilsson, suppleant Bodil Böjer, suppleant Karin Steimer. 

Verksamhetsåret 2013 inleddes med årsmöte den 10 mars. Under mötet togs bl. a beslut om att starta en grupp som ska se över intresset och möjligheterna till att skaffa fiber till området. Styrelsen presenterade även årets tema ”Rostorpsgrannar”, vi minglade med fika och föreningen lottade ut trädgårdsinspiration.

Styrelse har haft 7 styrelsemöten under året och medlemsantalet har legat på ca150 hushåll, vilket är rekordhögt! Det har utkommit 5 Rostorpsblad, samt extrainformation. Vi har haft tema Rostorpsgrannar och låtit detta tema sätta sin prägel på våra evenemang. Föreningens tält var, framförallt under sommarhalvåret, flitigt uthyrda. Föreningens nya medlemskort, dessutom kopplade till en rad förmåner hos olika handlare, har väckt stort gillande hos våra medlemmar och delas ut löpande efter att medlemsavgiften inkommit.

Föreningen har under året återigen sett över hemsidan och utöver Rostorpsbladet finns information även tillgänglig via facebook och hemsidan www.rostorp.se

Ett av våra fruktträd på Rostorpsplanen har ersatts av kommunen på vår begäran.

Till städdagen den 27/4 slöt ett 50-tal medlemmar upp. Vi uppfattade att kommunen skött området fint då vi bara kunde fylla 2 säckar med skräp. Efter städningen samlades vi i Runes uterum och avnjöt fika som framförallt Marie och Rune stod för. Vi erbjöd tävlingar och lotteri samt godis till alla barn.

Tomatplantor, broccoliplantor, hallonbuskar, jordgubbsplantor, blommor och mycket mer bytta ägare då Rostorpsbor träffades till växtbytardag på Rostorpsplanen i maj.

En liten tapper skara besökte Hallongården utanför Håslöv den 2:a juni, där de fick en fin introduktion till Hallonodlandets ädla konst. Kaffe med hallonmuffins (vad annars) avnjöts efteråt.

Traditionsenligt samlades glada Rostorpsbor med vänner (96 personer!) för att dansa runt midsommarstången och fika på Rostorpsplanen. Vädret var bra, musiken och dansledaren fantastiska, grodorna hoppade och kakbordet var fullt av smaskiga kakor!

Den 17/8 åkte flera medlemmar till Vellinge på en kurs som gick under namnet ”betong tar form”. En mycket lärorik och rolig lördag, där Rostorpsbor gjöt fantastiska alster, som nu förgyller trädgårdarna.

Rostorpsdagen som i år inföll den 31/8 blev en verkligt lyckad dag och kväll. Dagen bjöd bla på olika tävlingar såsom kaktävling och tipsrunda, men även hattillverkning inför kvällens fest. Dagens aktiviteter avslutades med en spännande final i Boul. Till kvällens kräftskiva kom ett 80-tal medlemmar. Vi åt, drack, sjöng och dansade och njöt tillsammans med alla goda grannar!

Föreningen ordnade åter en växtbytardag i oktober, men det var en ensam tillställning för styrelsen.

Den 20:e oktober erbjöd föreningen alla medlemmar kurs i hur vi ska beskära våra frukt- prydnadsträd. Det var 13 personer som deltog under dagen som verkligen gav många konkreta tips. Ingvar Mann från Alnarp inledde dagen i Ringstasalen på fritidsgården med ett föredrag på ca 2 timmar om beskärning av träd och buskar samt tips på vilka verktyg vi bör använda. Vi fikade därefter för att fulla av nyvunnen kunskap och energi besöka alla deltagares trädgårdar.

Ca 75 personer i alla åldrar träffades på Rostorpsplan ett halvt dygn innan tolvslaget för att önska varandra ett Gott Nytt År. Föreningen bjöd på cider, sugrörsdrickor till barnen, korvgrillning på pinne över öppen eld, frukt och godis. Kent Skoog höll ett fint nyårstal och folk minglade i vintersol på gröna gräsmattor.

Tack alla medlemmar för ett roligt och händelserikt år!