Årsberättelse 2012

Styrelsens sammansättning 

  • Ordförande: Ninni Hyleborg

  • Vice ordförande: Kent Skoog

  • Kassör: Anders Christensson

  • Sekreterare: Eva Gustavsson

  • Ledamot Martin Nilsson

  • Suppleant Ingela Steij Stålbrand

  • Suppleant Lina Skerfving Löfmark

Styrelsen har under året haft 9 styrelsemöten, 8 Rostorpsblad har delats ut och det har vid flera tillfällen dessutom delats ut extrablad och information. Antalet medlemmar under 2012 var 139 hushåll.

Föreningens tält har varit flitigt uthyrda och styrelsen beslöt därför att köpa ett nytt tält då skicket försämrats.

Föreningens nya medlemskort, dessutom kopplade till en rad förmåner hos olika handlare, har väckt stort gillande hos våra medlemmar.

Föreningen har under året utvecklat de digitala kommunikationsvägarna och utöver Rostorpsbladet finns nu information även tillgänglig via Facebook och hemsidan www.rostorp.se

Under året har arbetet med Rostorps DVD ”från dåtid till nutid” färdigställt och avslutats genom att distribuera densamme till alla boende på Rostorp.

Ett av våra fruktträd på Rostorpsplanen har ersatts då det vandaliserats.

Årets uteaktiviteter har kantats av hällande regn och kyla, men som de vädertåliga Malmöbor som vi är har detta inte skrämt bort våra medlemmar från att delta i aktiviteterna.

Verksamhetsåret 2012 inleddes med årsmöte den 18/3 på kulturhuset. Styrelsen delgav det nya temat ”bär” och lotteri och fika gick i samma anda. Skånska trädgårdsföreningen besökte mötet och vi fick information om deras kurser, utflykter och övrig verksamhet!

Den 28/4 slöt ett 40 tal medlemmar upp på städdagen trots regn och kyla. Längst områdets utkanter fanns en hel del skräp att samla, men resten av området har kommunen skött fint. Efter städningen samlades vi i Runes uterum och avnjöt fika som framförallt Marie och Rune stod för. Barnen blev dubbade till miljöriddare av Elias Edgren och lotteri med bärvinster avrundade dagen.

Den 13/5 slöt ett 20-tal medlemmar upp för fisketur i bitande kyla. En liten fisk ska ha dragits upp! Tack Thomas Stålbrand för denna insats!

Sommaren 2011 innebar många översvämningar för boende på Rostorp, varför styrelsen beslöt att skicka ut en enkät och därefter agera. Till den 11/6 2012 bjöd föreningen in representanter från såväl VA syd som

OBM till en kväll med enkätresultat, frågor kring pågående utredningar, fortsatta åtgärder, drift, underhåll mm. Ca 25 medlemmar slöt upp denna kväll.

Midsommar firades traditionsenligt på Rostorpsplanen med dans runt midsommarstång till dragspelsmusik. Fikan regnade mer eller mindre inne, men det var ett 50-tal nöjda dansande som lämnade dansbanan.

Rostorpsdagen med kräftskiva den 25/8 blev även den en blöt tillställning. Vi tackar för att föreningen har tält, vilka vi använde under båda dagen och kvällen för att slippa regnet. Ett stort antal barn och vuxna slöt upp under dagen för att designa hattar, avsmaka kakor gällande kaktävlingen, tävla i femkamp och delta i tipspromenad. Lottståndet och loppisstånden samsades om kunderna och den spännande Bouletävlingen avgjordes på Rostorpsgången med den värdiga vinnaren Ulf Adolfsson som segrare.

Framåt kvällen samlades precis 100 personer för att kalasa på kräftor, sjunga och dansa.

Den 30/9 var det åter dags för fiske. Denna gång från helikopterplattan under Bertils ledning. Ca 20 deltagare kom denna gång!

Efter lite trassel kom ca 10 personer i väg på kurs i blomsterbindning på Blomsterlandet den 15 november. Vi fick tips kring att göra decemberkransar och arrangemang.

En alltför kall tillställning ägde rum den 18/11, då bara två riktiga fiskeentusiaster dök upp till vinterfisket.

Årets höjdpunkt ägde rum den 24/11 då föreningen fyllde 90 år!

Ett 80-tal medlemmar slöt upp på Kirsebergs kulturhus uppklädda till tänderna i 20-tals och gangsterkläder. Salen var festligt smyckad och vi bjöds på utsökt mat, cupcakes och dryck. En trailer gav oss ett smakprov på innehållet av den DVD som i december delades ut till alla boende på Rostorp och gangstrarna spelade black jack, dansade till livemusik och minglade till sena natten. Rostorp hade till denna tillställning utsett en festkommitté som möjliggjorde detta fantastiska spektakel!

Året avslutades med Rostorps nyårsfirande på Rostorpsplanen. Ca 75 medlemmar dök upp ett halvt dygn innan tolvslaget och grillade korv, godis och marshmallows. Kent, vice ordförande höll ett fint nyårstal som innebar en presentationen av nästa års tema ”Rostorpsgrannar”.

Tack alla medlemmar för ett roligt och händelserikt år!