Årsberättelse 2010

Styrelsens sammansättning 

  • Ordförande: Ninni Hyleborg

  • Vice ordförande: Kent Skoog

  • Kassör: Anders Christensson

  • Sekreterare: Eva Gustavsson

  • Klubbmästare: Thomas Westman

  • Suppleant Lena: Brettmar

  • Suppleant: Katrine Bhiladvala 

Verksamhetsåret 2010 inleddes med årsmötet den 14 mars 2010. Mötet behandlade bl a ett första beslut om ändrade stadgar samt ett förslag på föreningens utträde ur Villaägarnas riksförbund, vilket klubbades. Föreningen blev en självständig villaförening vid årsskiftet 2010/2011, vilket bl a inneburit att medlemsregistret och utskick av inbetalningskort sköts av styrelsen samt att Rostorps Egna Hem har en egen hemsida som styrelsen tillsammans med Björn Bang har arbetat fram. Styrelse har haft 8 styrelsemöten under året och medlemsantalet har legat på ca 125 hushåll. Det har utkommit sex Rostorpsblad, samt extrainformation vid två tillfällen. Vi har upplevt äpplets år och låtit detta tema genomsyra varje evenemang. Föreningens tre tält var under sommarhalvåret flitigt uthyrda.

Den 5 maj ordnade styrelsen en välbesökt städdag. Ca 40 personer trotsade vädret och kunde konstatera att Malmö stad gjort sitt jobb och skött renhållningen av området bra. De få säckar med skräp som vi fick ihop sköljdes ner med kaffe och kakor hemma hos Rune Karlsson. Lotter, priser och trevligt umgänge med grannar avrundade denna förmiddag.

Midsommar firades traditionsenligt med picknick och dans till dragspelsmusik runt midsommarstången på Rortorpsplanen! Ett femtiotal medlemmar slöt upp denna dag och svängde sina lurviga med dans ledd av Helene Karlsson.

Årets upplaga av Rostorpsdagen och kräftskiva blev en lyckad sammanslagning, då vi valde att kombinera dessa två aktiviteter den 4/9! Från lunch bjöds medlemmarna på loppis, boule, kaktävling, hattillverkning, tipspromenader, äppelguidning mm. Efter en timmes paus under eftermiddagen drog kräftskivan i gång. Inte mindre än ca 130 personer trängdes i de tre tälten och sög på kräftor och sjöng tillsammans! Tävlingsresultat delgavs, visor sjöngs, liveartist avnjöts och kvällen avslutades med dans på det inhyrda dansgolvet och ett riktigt tufft Rostorpsquiss. Medlemmar ställde upp på alla sätt genom att t ex låna ut bord, el, fixa ljudanläggning, bära, resa tälten, organisera aktiviteter och ta emot festens sopor! Styrelsen vill rikta ett särskilt tack till Tove Bang för hennes engagemang och stora hjälp inför och under dagen.

Vi hade en inplanerad visning av Glorias äppelgård den 2/10 som tyvärr blev inställd pga. få anmälningar.

Äppelciderprovningen den 12/11 blev en succé. De 25 platserna fylldes snabbt! Sommelier Johan från Häckeberga slott berättade om cider för intresserade provsmakare. Vi tackar Rostorpskocken Tomas Gustavsson som bjöd på tre delikata smårätter.

Under december knackade styrelsen dörr för att informera alla grannar om vad som gäller inför föreningens utträde ur Villaägarna. Vi fick samtidigt många bra idéer och synpunkter och tackar för dem alla! 

Året avslutades med en kall och härlig nyårsraket! Den 31/12 2010 samlades vi på Rostorpsplanen och vid tolvslaget (på dagen) skålade vi i äppelglögg. Ca 70 grannar trotsade kylan och lät sig väl smaka av korv, grillade äpplen, äppleglögg och godis! Vi ringde inte bara in det nya året, utan även den nya föreningen som sedan detta årsskifte är en fristående villaförening. Rostorps nya hemsida togs i bruk denna dag och redan under eftermiddagen hade bilder från tillställningen lagts ut och forumet öppnats!

Året avslutas med planeringen inför årsmötet den 13 mars och nästa års tema som kommer att vara kryddträdgården. 

Stort tack till alla medlemmar och goda grannar för detta år!