Årsberättelse 2006

Styrelsens sammansättning

  • Ordförande Heléne Karlsson
  • Vice ordförande Brith Widén
  • Kassör Anders Christensson

Sekreterare Mats Pålsson (tom maj månad), avlöstes av suppleant Ulf Adolfsson
Klubbmästarinna Helle Michelsen
Suppleant Pelle MankellStyrelsen har under året haft fem styrelsemöten. Sex Rostorpsblad har delats ut med information om nyheter och aktiviteter. Hemsidan har tagit ny form och publicerats.

Ordföranden har deltagit i bildandet av nätverket ViM vid sju möten samt en ordförandeträff tillsammans med vice ordförande. I maj deltog flera av styrelsens medlemmar och Rostorps-bor för att träffa Gatukontoret vid deras informationsmöte på biblioteket. Den stora frågan var naturligtvis möjligheterna till att få ner antalet tung och snabbkörande trafik i området. Något som ordföranden tillsammans med medlemmen Lotta Söderberg, Beijersparksgatan, arbetade vidare med. Under hösten möttes de två och rektor Marianne Ullstad, Backaskolan, med Gatukontorets Olle Thor för att diskutera vidare. Kontakt hålls fortfarande om frågan. Två mätningar har genomförts över trafiken på Beijersparksgatan och Ö Fäladsgatan.

Protestskrivelse med namninsamlingar mot fastighetsskatten lämnades till Villaägarnas regionkontor för vidare befordran till Stockholm i augusti.

Medlemsaktiviteter

Städdagen i april lockade 20-talet städglada vuxna och lika många barn. Själva städningen gick naturligtvis undan och avslutades med kaffe med kaka och gottpåsar, som sedan några år tillbaka intas hos Rune och Ann-Britt Karlsson, Kronetorpsgatan 12. Några trevliga böcker om trädgårdsskötsel lottades ut bland skratt och glam.

I maj reste 25 pigga Rostorpsbor över sundet för att stilla nyfikenheten genom en guidad tur på Christiania. På Lynetten intogs läckerheter från havet och en och annan snaps innan gruppen delade på sig. En grupp valde Hirschblomska museet och Rostorps egen konstnär Leif Svenssons guidade tur. Den andra gruppen valde Palmhusets växlighet i Botaniske have. Här samlades också gruppen för en kopp kaffe inför återresan.

Midsommarafton blev det dans kring klädd midsommarstång, allsång och medhavd kaffekorg på Rostorpsplan. Ett 90-tal personer deltog i ett skönt sommarväder.

I en störtflod av regn och åska genomfördes grillkväll i föreningens båda tält, det ena inköpt för året. Rostorpsboende kocken Tomas Gustafsson, tidigare berömd för sina matlagningskurser för medlemmarna, hade förberett egenkomponerade läckerheter. Tomas, med hjälp av grannen Jonas Bengtsson, la sista handen på sallad, marinad och tillbehör innan alla deltagare själva penslade sina medhavda köttbitar och grillade på. Maten intogs under trevlig samvaro trots att åskan mullrade och försökte göra sitt bästa för att skrämma iväg oss. För barnen hade ordnats skattjakt med ledtrådar, gåtor och skattkista. Senare under kvällen avtog regnandet och alla härliga, grumliga vattenpölar gladde badglada barn.

Under året har även grannsamverkan tagit fart under Leif Svenssons initiativ och ledning. Grannsamverkan har också fått ett forum på föreningens hemsida. Märkningsutrustning har inköpts för att föreningsmedlemmarna ska kunna märka upp stöldbegärligt gods.

För att sammanställa Rostorps historia bildades en studiecirkel 1998. En bild-CD med förklarande text färdigställdes under 2005. Deltagare från denna grupp samt nya tillkomna deltagare har fortsatt med arbetet för att sammanställa en DVD som beräknas vara klar under 2007. För att kunna föreviga nutiden även med rörliga bilder har en filmkamera inköpts att användas även vid festliga tillfällen och medlemsaktiviteter.År 2007 firar Rostorps Egnahems förening 85 år och traditionsenligt kommer detta att firas med jubileumsfest. Klubbmästarinnan Helle Michelsen har därför satt samman en festkommitté som redan nu börjar smida hemliga planer.

Heléne Karlsson
ordförande